Advertentie plaatsen

Veilig handelen

Wij willen graag dat je met gemak en veiligheid gebruik kunt maken van Bootkopen.nl en in contact komt met de juiste koper/verkoper. Gelukkig zijn de meeste mensen ter goeder trouw, maar helaas zijn er altijd mensen die verkeerde bedoelingen hebben. Denk hierbij aan zich voordoen als een ander, het proberen te stelen van je identiteit. Mensen die proberen geld af handig te maken voor iets dat niet geleverd wordt. Of betaalverzoekjes naar niet bestaande betaalportalen.

Fraudebestrijding
Uiteraard doen wij er alles aan om fraude tegen te gaan. Als het nodig is, kunnen wij klantgegevens gebruiken om fraude te onderzoeken, te voorkomen en te bestrijden. Dat betekent ook dat wij in het kader van fraudeonderzoek klantgegevens aan de overheid geven als wij daartoe verplicht worden.

Volg de stappen hieronder om zo veilig mogelijk gebruik te maken van Bootkopen.nl

WIJ VRAGEN NOOIT OM BETAALGEGEVENS OF IDENTITEITSPAPIEREN
Ook andere gebruikers op Bootkopen.nl horen hier niet zomaar om te vragen. Doen ze dat wel, NIET afgeven, maar een melding maken van misbruik via info@bootkopen.nl

COMMUNICEER ALLEEN VIA BOOTKOPEN.NL
Laat vragen, biedingen en betalingen altijd via Bootkopen.nl verlopen. Zo heb je gemaakte afspraken altijd bij de hand. Mensen met verkeerde bedoelingen willen zo min mogelijk sporen achterlaten en proberen onderling contact buiten de marktplaats te houden, bijvoorbeeld via Whatsapp of per telefoon.

WEET MET WIE JE TE MAKEN HEBT
Zorg ervoor dat je precies weet met wie je van doen hebt. Kijk naar de andere advertenties van de verkoper en hoelang iemand al geregistreerd is. Je kunt ook gegevens controleren op Politie.nl en de desbetreffende gebruiker controleren op social media en Google.

MAAK DUIDELIJKE AFSPRAKEN
Als je afspreekt, kies dan een duidelijke plek en tijdstip. Nooit ergens achteraf of op een verlaten plek afspreken. Ga als het nodig is nooit alleen naar een afspraak, maar neem een vriend of vriendin mee. Vraag een goede vriend of familielid wat hij/zij van de afspraken vindt.

DOE AANGIFTE
In het geval dat de transactie toch is misgegaan en je bent opgelicht, raden wij je aan te allen tijde hiervan aangifte te doen bij de politie.

GEWOON LOGISCH NADENKEN
Als iets te mooi lijkt om waar te zijn dan is dat vaak ook zo. Vraag bijvoorbeeld naar de herkomst en de reden van verkoop.

Wij gebruiken cookies

Deze website gebruikt cookies om deze website te verbeteren en te analyseren en eventuele relevante advertenties van derde partijen te tonen, meer informatie. Door gebruik te blijven maken van deze website of door op "akkoord" te klikken

Akkoord